event 2parale

duminică, 6 septembrie 2015

Liviu Vârciu dispare cu ştirile mondene de la Antena 1


Liviu Vârciu dispare cu ştirile mondene de la Antena 1


Antena 1 anunță că emisiunile de divertisment din prime-time-ul (interval orar de maximă audiență, n.r.) de weekend încep de la ora 20.00, cu o oră și jumătate mai devreme decât în mod obișnuit.
De la această oră vor rula emisiunile „Mireasă pentru fiul meu”, „Splash! Vedete la apă!” și „Te cunosc de undeva!”, dar dispare jurnalul monden prezentat de Liviu Vârciu, informează paginademedia.ro.
În weekend, Antena 1 dă startul distracției cu jumătate de oră mai devreme. Astfel, începând cu 5 septembrie, emisiunile de divertisment vor începe sâmbăta și duminica de la 20.00. În aceste condiții, jurnalul de știri mondene prezentat de Liviu Vârciu, „Star News”, dispare din grila postului. În schimb, Liviu Vârciu va putea fi văzut, din toamnă, din postura de prezentator al emisiunii „Ham Talent”.
Sâmbătă, 5 septembrie, de la 20.00, Mirela Boureanu Vaida le face cunoștință telespectatorilor cu noii concurenți din reality-show-ul matrimonial „Mireasă pentru fiul meu”, ajuns deja la cel de-al cincilea sezon. Iar duminică, 6 septembrie, Antena 1 va difuza de la ora 20.00 cea de-a doua semifinală a show-ului „Splash! Vedete la apă!”.

Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru o mita de 25.000 de euro.

Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru o mita de 25.000 de euro. Primarul ar fi fost filmat de denuntator in timp ce lua banii

Procurorii DNA l-au retinut pe Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucuresti, pentru luare de mita dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea bani.



Banii primiti drept mita de edilul Capitalei Sorin Oprescu au fost gasiti, o parte, asupra acestuia, iar o alta parte la domiciliul primarului, au declarat surse juridice.
Potrivit acestora, seriile banilor gasiti au fost inregistrate de anchetatori.
Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, Sorin Oprescu ar fi fost filmat de denuntator in timp ce ar fi primit banii drept mita. Totodata, au mai spus sursele citate, primarul general al Capitalei ar fi fost prins de anchetatori in timp ce iesea dintr-un imobil.
Avocatul lui Sorin Oprescu: La o prima analiza a dosarului, pot spune ca acuzatiile DNA sunt nefondate.
Alexandru Chiciu, avocatul edilului capitalei Sorin Oprescu, afirma ca acuzatiile DNA sunt nefondate si se bazeaza pe ''deductii'' ale unor persoane.
Totodata, el subliniaza ca Directia nationala Anticoruptie ar fi trebuie sa ''clarifice'' mai bine dosarul lui Oprescu.
''Este prematur sa fac declaratii la acest moment. Va rog sa intelegeti ca noi, avocatii, incercam sa tratam cu echilibru acest caz si sa nu cadem in plasa afirmatiilor nefondate. La o prima analiza a dosarului, pot spune ca acuzatiile DNA sunt nefondate. Ele se bazeaza pe ''deductii'' ale unor persoane, fapt inacceptabil intr-o asemenea situatie. Clientul meu m-a mandatat sa va spun ca niciodata nu a cerut bani, direct sau indirect, prin intermediari, de la nimeni. Banii nu au fost primiti de la denuntatori, iar dl Oprescu nu stia provenienta lor. Era de datoria DNA sa clarifice mai bine acest dosar, nu sa arunce in arest un om doar pe vorbele aruncate de alti inculpati'', a declarat presei Chiciu.
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 06.09.2015, ora 00.33, pana la data de 07.09.2015, ora 00.33, a inculpatului Oprescu Sorin Mircea, primar al municipiului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita", informeaza DNA, intr-un comunicat de presa.
Procurorii DNA efectueaza perchezitii la mai multe persoane implicate in cazul primarului Capitalei, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Sursele citate sustin ca perchezitiile au inceput la ora 6:00 si au loc la domiciliul primarului si respectiv al altor persoane.
"In cursul zilei de 06 septembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii, situate in municipiul Bucuresti, si judetele Bacau, Calarasi si Ilfov, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA.
Potrivit Agerpres, institutiile publice verificate sunt Primaria Capitalei, Administratia Cimitirelor si Centrul Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului.
Faptele de care este acuzat Sorin Oprescu
Potrivit procurorilor, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.
Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Sorin Oprescu.
Concret, arata DNA, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru Primar.
"La data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti", informeaza DNA.
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Sorin Oprescu urmeaza sa fie prezentat duminica Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
PMP cere demisia primarului
PMP cere demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce acesta a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.
"Retinerea primarului general confirma reflexele de mana lunga care au dominat clasa politica de tranzitie. Primarul USL, Sorin Oprescu, a fost atat de sigur pe el incat a avut impresia ca poate face orice cu resursele Bucurestiului. E tot mai clar ca ghilotina DNA este hotarata sa smulga din radacini acest reflex ticalos al tranzitiei. Un primar trebuie sa raspunda doar in fata comunitatii care l-a ales, nu in fata unor grupuri de interese care il transforma in sluga," a declarat presedintele PMP, Eugen Tomac, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.
PMP subliniaza ca Oprescu ''trebuie sa demisioneze imediat'', inainte de a aduce un prejudiciu de imagine urias bucurestenilor.
''Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze imediat! Coruptia la nivel inalt pare sa nu aiba sfarsit in Romania. Bucuresti, capitala Romaniei, este si ea afectata de coruptie, la cel mai inalt nivel. Chiar primarul general al Capitalei, posibil candidat la un nou mandat din partea PSD, a fost retinut de catre procurorii DNA, fiind prins in flagrant delict de luare de mita. Rezonanta interna si externa a acestui caz fara precedent, chiar si pentru o tara recunoscuta pentru o administratie profund corupta, il obliga pe Sorin Oprescu sa demisioneze imediat din functia de Primar General, inainte de a aduce un prejudiciu de imagine urias bucurestenilor'', se mai arata in comunicatul PMP.
PNL: Daca se confirma arestarea, sa demisioneze
Sorin Oprescu ar trebui sa-si dea demisia din functia de primar general daca judecatorii vor confirma arestarea sa, afirma europarlamentarul PNL Cristian Busoi.
"Primarul general Sorin Oprescu ar trebui sa isi dea demisia din functie daca judecatorii vor confirma arestarea sa! Mi se pare foarte greu de inteles ca, in conditiile in care exista foarte multe rezultate concrete ale DNA care scaneaza si curata societatea romaneasca si propriul consilier a fost retinut, sa te pretezi la astfel de gesturi in calitate de primar general al Capitalei. Daca instanta confirma arestarea domnului Oprescu, cred ca se impune de urgenta demisia din functie", a precizat Busoi duminica pe Facebook.
De asemenea, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, afirma, intr-o postare pe contul sau de Twitter, ca edilul Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui sa demisioneze.
''Dupa retinerea lui S. Oprescu, solutia potrivita azi - demisia. Iar solutia potrivita in viitor - o administratie noua, integra, liberala'', a scris Alina Gorghiu, duminica pe Twitter.