event 2parale

vineri, 11 septembrie 2015

Cu patru zile înaintea revenirii elevilor în clase, ministerul Educaţiei a modificat STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2015/2016. Care sunt principalele schimbări

Cu patru zile înainte ca elevii să se întoarcă în clase, Ministerul Educaţiei a modificat structura anului şcolar 2015-2016, care începe luni. Elevii vor avea o săptămână de vacanţă de iarnă în plus. Ei se vor întoarce la clasă pe 10 ianuarie 2016, şi nu pe 3 ianuarie 2016, aşa cum era prevăzut iniţial în ordinul semnat de ministrul Educaţiei la începutul lunii august. Secretarul de stat, Vasile Şalaru a declarat că măsura a fost luată de ministrul Sorin Cîmpeanu.



Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial  structura anului şcolar 2015-2016, cu 4 zile înainte ca elevii să înceapă ca elevii să se întoarcă la clasă.
Ordinul prevede că timpul acordat vacanţei de iarnă se măreşte cu o săptămână, şi nu va mai fi de 2 sătpămâni aşa cum era până acum, ci de 3 saptamani.

Chiar dacă iniţial, Ministerul Educaţiei voia decalarea cu o săptămână a începerii anului şcolar 2016/2017, de pe 15 septembrie pe 4 septembrie, acest lucru nu mai este valabil, vacanţa de vară de anul viitor urmând să se termine pe 11 septembrie.   Decalarea de o săptămână fusese cerută de elevi, iar în timpul vacanţei de vară ministrul Sorin Cîmpeanu a fost de acord.
„Normal că erau sărbătorilor. Au o săptămână de vacanţă în plus. Nu am ţinut cont de niciun elev, era vorba de sărbători şi asta a fost decizia, a fost luată de domnul ministru Cîmpeanu”, a explicat Vasile Şalaru, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar.
Ordinului ministrului Educaţiei şi Eercetarii Ştiintifice nr. 4.496/2015 privind structura anului şcolar 2015-2016 a fost publicat în In Monitorul Oficial pe 10 septembrie 2015.  Anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare, cu 2 zile mai putin decât anul şcolar 2014/2015.

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2015/2016
Semestrul I
14 septembrie 2015 -  18 decembrie 2015 - cursuri
31 octombrie - 8 noiembrie 2015 - vacanţă pentru copiii de la grădiniţă şi din clasele pregătitoare - a IV-a
19 decembrie 2015 - 10 ianuarie 2016 - vacanţa de iarnă( cu o săptămână mai mult decât în 2014/2015)

11 ianuarie 2016 - 5 februarie 2016 - cursuri
6 februarie 2016 -  14 februarie 2016 - vacanţă intersemestrială
Semestrul al II-lea
15 februarie 2016 -  22 aprilie 2016 -cursuri
23 aprilie 2016 -  3 mai 2016 - vacanţa de primăvară
4 mai 2016 -  24 iunie 2016 - cursuri
25 iunie 2016 - 11 septembrie 2016 - vacanţa de vară
Săptămâna Şcoala Altfel are loc în săptămâna 18-22 aprilie 2016
Tezele de la finalul fiecărui semestru vor fi date în aceleaşi perioade ca şi până acum. Ministerului Educaţiei recomandă ca tezele şcolare din semestrul I al anului scolar 2015-2016 să fie  susţinute de regulă, până la data de 11 decembrie 2015. De asemenea,  tezele din semestrul al II-lea al anului şcolar 2015-2016 să fie susţine, de regulă, până la data de 20 mai 2016.

Elevii au cerut Ministerului Educaţiei să scurteze  vacanţa de vară începând de anul viitor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost iniţial de acord şi a aprobat prin ordin de ministru în august 2015, care prevedea că vacanţa de vară din 2016 să se termine pe 4 septembrie 2016.
Ulterior, Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit şi a spus că deşi elevii i-au cerut argumentat ca vacanţa de vară să fie pe viitor mai scurtă, acest lucru nu se va întâmpla, pentru că „rezultanta  consultărilor merge spre a lăsa 15 septembrie dată de începere a anului şcolar 2016-2017”.


Cum salvezi viata bateriei pe Android

Nu este un secret să spunem că smartphone-urile mănâncă baterie multă. Cele mai mări consumatoare sunt ecranele AMOLED şi ecranele LCD, dar există mici şmecherii care te pot ajuta să mai economiseşti bateria.



Să intrăm un pic mai în detaliu, majoritatea bateriilor smartphone-urilor sunt pe tehnologia Lithium Ion sau Lithium Polymer. Pentru că ambele sunt pe bază de Lithium Ion, adică nu au "memorie" ceea ce înseamnă că poţi să încarci parţial bateria fără să sufere. Aceste tipuri de baterii suferă de altă problemă, aceea că intră prea puţin voltaj în ele şi e mai bine să le încărcăm parţial decât să aşteptăm să se descarce complet şi pe urmă să le încărcăm până la 100%.

iPhone-urile ar putea inlocui cheile auto

Se pare ca Apple a obtinut un brevet prin care smartphone-ul poate avea acces la anumite dotari ale masinii.



De cativa ani buni telelefoanele au reusit sa inlocuiasca multe obiecte cum ar fi: camera foto/video, radioul/Walkman-ul, GPS-ul sau portofelul si de acum inainte e posibil ca si cheile masinii sa fie inlocuite.

Apple a obtinut un brevet prin care un telefon inteligent (sau chiar un smartwatch) poate descuia usile masinii si porni motorul acesteia.

Ideea nu este noua pentru ca cei de la BMW pot include si acesta optiune pentru anumite modele. Firma Eleks Lab lucreaza la o aplicatie experimentala pentru Apple Watch care permite controlul masinilor electrice marca Tesla.

Nu se stie daca Apple va dezvolta aceasta tehnologie. Pentru multe brevete obtinute nu se lanseaza niciodata produse care sa le foloseasca la scara larga.

Mega oferte

1) Pantofi barbati piele naturala


2) 8_14_septembrie_HDD_interne_WD_Purple

Zilele CORINT si LEDA! Reduceri intre 35% - 50% + Transport GRATUIT!

Bulinele revin in tendinte sezonul aceasta

pretty-woman-brown-polka-dot-dress-polo-match
Adăugaţi o legendă
Bulinele revin in tendinte  sezonul aceasta, asa ca accesoriile si hainele cu astfel de imprimeuri sunt, din nou, un must-have.La drept vorbind mereu au cam fost in tendinte  Si pentru ca, in sfarsit, ne putem bucura de soare si de caldura, este timpul sa purtam iar rochite. Noi am intocmit o lista cu modele de rochii cu buline.fuste buline,bluze buline,esarfe buline care nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta in acest sezon.Si evident ca bulinele sunt cumva legate de Pretty Women :)Indiferent ca vrei sa porti ceva casual, dar chic, sau daca optezi pentru o tinuta romantica ori retro, rochia cu buline va fi mereu alegerea potrivita. Imprimeurile pe textile au o istorie indelungata in lumea modei, avand originile in talentul chinezilor din antichitate. Bulinele, insa, se poarta pe haine doar de la mijlocul anilor 1800, dupa ce a luat amploare emigrarea europenilor in America. Femeile care dansau faimosul dans “polka” si-au infiintat cluburi si au avut ideea de a-si confectiona sacouri personalizate cu astfel de buline. De aici vine si denumirea de “polka dots“. Mai apoi, modelul a fost imprumutat si imprimat pe tot felul de piese vestimentare, de la costume de baie pana la rochii.Mai jos LaFemme v-a pregatit mai multe modele de rochii buline,fuste buline,esarfe buline ,sacoiri cu buline,camasi cu buline.Este un imprimeu romantic,vesel,asta e cert.bluza_bej_cu_buline_albe_si_dantela_b43bluza_casual_bleumarin_cu_fermoar_si_imprimeu_buline_h587bluza_top_alba_cu_buline_1189aesarfa_matase_rosie_cu_buline_16030rfusta_pantalon_neagra_cu_buline_n4n (1)rochie_office_bleumarin_cu_buline_din_bumbac_11588-2bmrochie_orange_din_voal_cu_buline_divsacou_bleumarin_cu_buline_s186Concluzia este ca bulinele sunt vesele. Cred ca aceasta este cea mai potrivita descriere pentru ele si pentru hainele cu buline. Fie ca este vorba de o rochie sau ati ales sa purtati o bluza cu buline, puteti avea certitudinea ca veti fi in centrul atentiei. Bulinele insa au marele inconvenient de a crea aparentele de spatiu si de largime, motiv pentru care ele trebuiesc purtate cu moderatie, mai ales de femeile care nu doresc sa creeze aceasta impresie. Pentru un femeie care poarta marimi mici, in mod normal nu ar trebui sa existe riscuri majore atunci cand poarta haine cu buline, pentru marimile mai mari se recomanda a fi alese cu moderatie. In urma cu ceva timp a purta buline cu buline era un lucru de evitat.Dar in moda de astazi insa se pot combina diverse forme si dimensiuni sau culori, pentru a transmite cat mai multa veselie sau culoare.Asadar,zambiti si cumparati haine cu buline si nu numai la reducereSpor la cumparaturi online!Postat in Feminitate

In sfarsit a venit perioada mult asteptata de toate femeile si anume perioada reducerilor.

POZITIA 4


In sfarsit a venit perioada mult asteptata de toate femeile si anume  perioada reducerilor. Vitrinele magazinelor fizice dar si magazinele online  ne imbie cu preturi atragatoare, ceea ce inseamna ca acum este momentul perfect pentru achizitionarea rochiei sau bluzei care ti-a placut, insa pe care nu ai fost dispusa sa o cumperi la pret intreg.

Dar cu putin noroc dar si cu un gram de rabdare, poti descoperi adevarate  haine gen rochii femei,bluze femei,fuste femei,pantaloni femei  dar mai ales rohii de seara. Insa, este foarte important sa iti achizitionezi hainele care ti se potrivesc si pe care le vei utiliza si in urmatoarele sezoane. Nu face greseala de a cumpara o multime de lucruri doar pentru ca sunt la reducere. In schimb, investeste in piese clasice, care nu se vor demoda niciodata.

LaFemme   si ti-a pregatit o selectie cu cele mai frumoase modele de haine aflate la reduceri. Spor la cumparaturi!

Rochii cu pret redus


Simbol al feminitatii, rochiile reprezinta de cele mai multe ori alegerea ideala pentru birou si pentru petreceri  si as putea sa spun chiar ca este o investitie :).De ce?
Pentru ca fiind totusi clasica o poti purta mai multe sezoane si  dupa cum stim deja este o terapie buna care vindeca de depresii,angoase,etc.Rochiile cu dantela,paiete si mai ales din materiele pretioase nu se demodeaza si acum puteti gasi roohii de seara incepand de la 49 lei.Ce ziceti?
Si in plus am facut o selectie pentru voi ca sa va fie mai usor si aveti rochii intre 49-70 lei!Woow!
rochie_alba_cu_paiete_si_maneca_scurta_1580a



rochie_neagra_scurta_cu_paiete_aurii_ja316b_


rochie_neagra_cu_imprimeu_din_paiete_ja316a_

FUSTE  LA PRET REDUS
Fustele au avut si ele sezonul acesta parte de re-inventare si totul consta de fapt cu le accesorizezi si depinde ce stil esti.Daca esti stilul casual poti sa investesti intr-o fusta de blugi care nu se demodeaza si merge atat la tinutele casual dar si la cele office sau chiar sport.Daca esti stilul elegant sau office atunci e bine sa investesti intr-o fusta creion de stofa.Iar daca esti stilul flower power o fusta inflorata e alegerea ideala.Fusta maxi este alegerea perfecat pentru ca este foarte potrivita si pentru sezoanele viitoare
Mai jos avem niste modele de fuste  cu preturi de la 39 lei.


fusta_gri_cu_garnitura_j811g20_1



fusta_neagra_cu_imprimeu_fluturi_f4


fusta_bej_lunga_cu_model_sk643b


Topuri la pret redus
Ca sa nu te lasi tentata de multitudinea de modele disponibile, incearca sa te axezi pe piese clasice, precum bluzele sau camasile in tonuri neutre, cu un croi simplu, potrivite pentru orice moment al zilei. Opteaza pentru topuri de inspiratie populara ca sunt foarte  frumoase   si  sunt perfecte pentru vara si pot fi asortate cu foarte multe piese vestimentare si accesorii. Topurile cu imprimeu reprezinta un alt model versatil si foarte feminin, care va oferi mult farmec oricarui outfit.
Iar topurile,bluzele albe sunt iarasi o investitie sigura .Si preturile la bluzele  femei  incep si  de la 39 lei

bluza_casual_bleumarin_cu_imprimeu_trandafiri_a26




bluza_ie_casual_alba_cu_broderie_446a


bluza_bej_cu_buline_albe_si_dantela_b43



Pantaloni cu pret redus
Judecand dupa modelele disponibile in magazine, putem concluziona ca acest sezon a fost unul foarte bogat in materie de pantaloni. Alege-i pe cei colorati, care iti vor inveseli tinuta si pe care ii poti purta si in sezoanele care vor urma.
Un alt model popular, care rezista in tendinte de multe sezoane, este cel al pantalonilor capri. Asorteaza-i la camasi simple si pantofi cu toc, fara bareta, si vei obtine un outfit ideal pentru serviciu sau pentru o petrecere.Si de ce nu o pereche de blugi pentru ca asa cum stim niciodata nu avem destui :)

pantaloni_casual_bleumarinbumbac_cu_imprimeu_summer_41405bm

blugi_casual_bleumarin_34_cu_mansete_p1355


Tips!!!
Nu uitati ca o tinuta nu e niciodata perfecta daca nu are si accesoriile potrivite gen pantogi,genti,esarfe,coliere asadar si aici e bine sa faci alegeri istete .
Si …..nu uitati ca atitudinea chiar face totul
Spor la cumparaturi online!