event 2parale

marți, 31 martie 2015

Valul de controale ANAF e menit să compenseze găurile făcute de politicienii care au devalizat bugetul României după ’89

Valul de controale ANAF e menit să compenseze găurile făcute de politicienii care au devalizat bugetul României după ’89
Valul de controale ANAF e menit să compenseze găurile făcute de politicienii care au devalizat bugetul României după '89

Valul de controale ANAF e menit să compenseze găurile făcute de politicienii care au devalizat bugetul României după ’89

Dublul discurs şi dubla măsură aplicate în România au devenit  politică de stat. Jurnalistul Alex Livadaru afirmă, într-un articol pentru Gândul, că valul de controale ale inspectorilor antifraudă este menit să acopere găurile făcute de politicienii care au furat miliarde de la bugetul României după 1989.

De la Guvern lucrurile se văd altfel: „Văd că există deja o frăţie a evazioniştilor”, spune luni premierul Victor Ponta, întrebat de ziarişti despre recentele critici la adresa angajaţilor Antifraudă Fiscală, acuzaţi că fac exces de zel şi închid covrigării pentru câţiva bani găsiţi în plus sau în minus.
“Când am să plătesc taxele şi impozitele pe trimestrul 1, am să mă duc la Fisc şi am să le spun: Na! 10% pentru Udrea, să aibă de poşete când iese din puşcarie. Ăştia-s pentru Vanghelie, că poate nu-i ajung cele 90 de milioane de euro. Ăştia-s pentru ministrul finanţelor, să aibă ce ascunde prin cimitir sau poate îşi mai cumpără un tablou. Ăştia sunt ca să aibă ce fura firma familiei premierului, să le termine la oamenii aia din Comarnic instalaţia de apă. Iar ăştia sunt ca să aibă cu ce achita lucrările câştigate de Dragnea”,  bombăne supărat patronul unui magazin non-stop din Bucureşti povestindu-i jurnalistului Alex Livadaru ce va face în faţa ghişeului, când îşi va achita dările.
” În aceste zile, guvernanţii şi inspectorii aflaţi în marea bătălie contra evazioniştilor de 2 lei ar trebui să plece urechea în stradă. Pentru că reacţiile la valul de antipatie iscat de aceste pedepse aberante sunt spumoase, dar pline de amar. Imaginea marii campanii antievazioniste va avea efecte catastrofale asupra echipei guvernamentale. Mergeţi şi vorbiţi cu patronii de buticuri, restaurante, cu vânzătoarele. Remarcile lor despre descinderile neînfricaţilor inspectori sunt demne de luat în seamă şi aşteptările lor sunt adevărate lecţii pentru politicieni”, scrie Livadaru în articolul său.
„Dezbrăcaţi-i pe aceşti inspectori de uniforme, daţi-le caschetele jos şi veţi găsi pe unii dintre cei care până acum puţină vreme vă cereau şpagă pe faţă, că să vă lase cu o amendă contravenţională mai mică. Pe aceşti domni îi caută cineva la avere? Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!”, spune un patron de magazin de haine dintr-o zonă centrală a Bucureştiului.
Sursa:

Site-ul tau. 

Este gratis! 

Realizat în 5 minute 

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

ESTE GRATIS!

Cele mai bune lucruri în viață sunt gratuite. La fel și serviciile noastre: șabloane moderne, crearea site-ului, administrarea conținutului și găzduirea acestuia.

Webnode - Create a site in 3 steps

REALIZAT ÎN 5 MINUTE

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

FOLOSIȚI PROPRIUL DOMENIU

Puteți să vă administrați site-ul folosind propriul domeniu (www.domeniultau.ro) sau puteți înregistra un nou domeniu direct prin Webnode.

RAPID ȘI UȘOR

Lucrând cu Webnode, lucrați rapid și ușor. Nu aveți nevoie de abilități tehnice, instalare sau configurare. Doar înregistrați-vă și începeți să creați.

FĂRĂ RECLAME

Cine nu și-ar dori un site gratuit, ușor și fără reclame sau anunțuri publicitare deranjante? Bucurați-vă și profitați de toate acestea cu Webnode.

ȘABLOANE MODERNE

Specialiștii noștri în design grafic vă oferă o gamă complexă și variată de șabloane moderne și creative. Există câte ceva pentru fiecare!

MARKETING SEO

Webnode include optimizare pentru motoare de căutare (SEO) și tehnici SEO avansate. Se generează în mod automat URL inteligent și harta site-ului.

TOTUL ÎNTR-UN SINGUR LOC

Administrare conținut, găzduire, statistici site, e‑mail, magazin online, blog-uri, forumuri, sondaje, galerii foto, cataloage de produse, RSS și multe altele.

Site personal

O soluție ideală pentru site-uri private, blog-uri sau galerii foto. Fără reclame deranjante sau bannere flash. Rapid, simplu și gratis.

Site pentru afaceri

Creați propriul site pentru afaceri în 5 minute. Șabloane moderne create de profesioniști pentru mai mult de 100 de ramuri de afaceri.

Magazin online

Începeți să vindeți pe internet și atrageți imediat clienți noi. Puteți crea și folosi noul dumneavoastră magazin online în câteva minute.

 Site optimizat pentru dispozitive mobile

Cu Webnode, site-ul dvs. este automat creat cu propria versiune mobilă. Noile șabloane moderne vă garantează că site-ul va fi afișat perfect pe orice dispozitiv mobil.

CE ESTE O VERSIUNE MOBILĂ?

Odată ce v-ați creat site-ul, acesta va fi accesibil de pe orice dispozitiv mobil, indiferent de dimensiunea acestuia. Alegeți dintr-o gamă variată de șabloane care adaptează aspectul site-ului pentru smartphone și tabletă. Șabloanele permit site-ului să fie vizualizat comod indiferent de dispozitivul utilizat. O versiune mobilă permite o navigare ușoară și încurajează vizitatorii să revină mai des.
Webnode - Create a site in 3 steps


Cum se poartă Aroganţa Sa cu ziariştii de teren

Să nu vă mire atitudinea premierului Victor Ponta de a nu răspunde întrebărilor unor jurnalişti. A avut-o dintotdeauna, doar că a învăţat un cuvânt nou: evazionist. Înainte, premierul Victor Ponta fugea de jurnaliştii care îi puneau întrebări incomode, spunându-le băsişti. Acum, aceiaşi jurnalişti nu mai sunt băsişti, ci evazionişti.
MEDIAFAX FOTO// OCTAV GANEA
  • 7Comentează
Acum fix un an scriam textul ”Victor Ponta tupeist : cine-ntreabă e băsist”, după mai multe întrebări pe care eu sau colegii mei, fie de la Gândul, fie de la alte instituţii de presă, le-am pus premierului şi la care a preferat să ne acuze de „băsism”, în loc să ne răspundă. Acum, aceiaşi jurnalişti ne vedem puşi în faţa unei scări, să-i spunem, ironic bineînţeles, ierarhice, în ochii premierului, şi ne vedem cocoţaţi la rang de evazionişti.
Ambele termene sunt pe cât de false, pe cât de mizerabile şi jignitoare, mai ales în contextul în care vin de la un om care, premier fiind, are cumnatul arestat preventiv pentru evaziune fiscală, are rude audiate la DNA în acelaşi dosar. Ca să nu mai spun despre membrii PSD pe care i-a salvat de o eventuală arestare preventivă, apropiaţi ai premierului urmăriţi penal sau deja condamnaţi prin decizii definitive ale instanţei.
Ca dovadă, când Gândul a scris despre referatul procurorilor în cazul fostului preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, în care procurorii (şi ţin să subliniez asta) spuneau că există interceptări potrivit cărora numele premierului Victor Ponta a fost invocat în contextul unui trafic de influenţă, acel premier Victor Ponta ne acuza de înscenare de presă.
Am fost, deci, pe rând, băsişti, am făcut înscenări de presă, iar acum suntem în „frăţia evazioniştilor”. Cine? Noi, ziariştii de teren care alergăm după augustul său Ego pentru a-i smulge câte un răspuns. Pentru că da, acest domn este premierul României, o funcţie în faţa căreia ne adresăm cu respect, chit că răspunsul său a putut fi văzut de o ţară întreagă.
Şi, ca să vezi, în faţa acestei ”frăţii”, tocmai premierul Victor Ponta, al cărui orgoliu incomensurabil nu-l lasă să se coboare la nivelul nostru, este prins, aproape de fiecare dată, cu adevărul evazionist.
Dau doar trei exemple, primele două fiind chiar din cursul zilei de luni.
Primul - întrebat despre modificările iniţiate la Codul de procedură penală chiar de un coleg de partid,premierul Victor Ponta a spus că nu ştie despre ce e vorba, deşi Guvernul a avizat - negativ, e drept- acel proiect.
Al doilea exemplu - premierul Victor Ponta a decretat, în februarie 2015, ca toate cererile procurorilor DNA să fie votate favorabil de către membrii PSD, iar numărul celor salvaţi tocmai a crescut cu unu, adică Dan Şova, chiar săptămâna trecută. Întrebat dacă vor fi sancţionaţi pesediştii care, practic, nu i-au ascultat îndemnul, premierul Victor Ponta s-a făcut că nu înţelege întrebarea.
Nu pot să nu amintesc şi de o conferinţă de presă, din decembrie 2013, în urma scandalului numit ”Marţea Neagră”, când acelaşi premier Victor Ponta s-a contrazis singur, în decurs de câteva minute, de trei ori. Dacă la începutul conferinţei susţinea că preşedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, îi ceruse să dea o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie, după câteva minute a spus că, de fapt, ordonanţa era cerută pentru Codul penal. La final, se pare că îi ceruse ordonanţă de urgenţă pentru amnistie, dar cine-l mai crede pe Victor Ponta?
Care ar trebui să fie reacţia noastră, a jurnaliştilor? Premierul Victor Ponta a găsit deja răspunsul: cum pumnul în gura presei n-a funcţionat cum calculase, preferă să ne arate dosul şi să ne arunce, ca un scuipat, termenul voit jignitor de „evazionist”.
Unul dintre rolurile principale ale jurnalistului este acela de a informa. Şi pentru a informa corect, trebuie să pună întrebări, oricât de incomode ar fi pentru interlocutor, şi trebuie să obţină răspunsuri. Atunci când un demnitar este întrebat ceva, în niciun caz nu trebuie să răspundă cu atacuri la persoană sau acuze calomnioase. Atitudinea şi răspunsurile date luni de premierul Victor Ponta, prin care condiţionează întrebările puse de jurnalişti de prezentarea unui bon fiscal, reprezintă nu doar o glumă proastă, ci chiar o tentativă de încălcare a libertăţii de exprimare cu iz sovietic.
Nu vă simţiţi confortabil în conferinţe de presă, când jurnaliştii vă întreabă şi altceva decât subiectele cu care vă lăudaţi? Vă deranjează când nu reuşiţi să stabiliţi doar dumneavoastră agenda publică şi când sunt alte subiecte importante, nu praful în ochi pe care încercaţi să-l aruncaţi? Vă supără criticile şi nu ştiţi cum să reacţionaţi altfel decât ca un copil îmbufnat care îşi aruncă jucăriile şi pleacă? Atunci, poate nu vi se potriveşte funcţia de premier. Şi poate ar fi mai bine să vă daţi demisia.
 
Sorina Ionaşc este redactor al ziarului Gândul
  • 7Comentează

Atac armat la un tribunal din Turcia! Un procuror a fost luat ostatic

Publicat: Marţi, 31 Martie 2015, 17:30 Mai multi barbați înarmați l-au luat, marți, ostatic, pe procurorul care se ocupa de ancheta lansata dupa moartea unui adolescent ranit de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013. Procurorul a fost luat de la tribunalul din Instanbul. În timpul luarii de ostatici care a avut loc într-o sala a Palatului de Justiție Caglayan s-au auzit si focuri de arma, potrivit Agerpres.ro. Presa turca a atribuit atacul unui grup marxist clandestin denumit Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroasele… Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…   Sursa articol si foto: spynews.ro 

Citeste tot pe: http://www.ziarelive.ro/stiri/atac-armat-la-un-tribunal-din-turcia-un-procuror-a-fost-luat-ostatic.html



Site-ul tau. 

Este gratis! 

Realizat în 5 minute 

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

ESTE GRATIS!

Cele mai bune lucruri în viață sunt gratuite. La fel și serviciile noastre: șabloane moderne, crearea site-ului, administrarea conținutului și găzduirea acestuia.

Webnode - Create a site in 3 steps

REALIZAT ÎN 5 MINUTE

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

FOLOSIȚI PROPRIUL DOMENIU

Puteți să vă administrați site-ul folosind propriul domeniu (www.domeniultau.ro) sau puteți înregistra un nou domeniu direct prin Webnode.

RAPID ȘI UȘOR

Lucrând cu Webnode, lucrați rapid și ușor. Nu aveți nevoie de abilități tehnice, instalare sau configurare. Doar înregistrați-vă și începeți să creați.

FĂRĂ RECLAME

Cine nu și-ar dori un site gratuit, ușor și fără reclame sau anunțuri publicitare deranjante? Bucurați-vă și profitați de toate acestea cu Webnode.

ȘABLOANE MODERNE

Specialiștii noștri în design grafic vă oferă o gamă complexă și variată de șabloane moderne și creative. Există câte ceva pentru fiecare!

MARKETING SEO

Webnode include optimizare pentru motoare de căutare (SEO) și tehnici SEO avansate. Se generează în mod automat URL inteligent și harta site-ului.

TOTUL ÎNTR-UN SINGUR LOC

Administrare conținut, găzduire, statistici site, e‑mail, magazin online, blog-uri, forumuri, sondaje, galerii foto, cataloage de produse, RSS și multe altele.

Site personal

O soluție ideală pentru site-uri private, blog-uri sau galerii foto. Fără reclame deranjante sau bannere flash. Rapid, simplu și gratis.

Site pentru afaceri

Creați propriul site pentru afaceri în 5 minute. Șabloane moderne create de profesioniști pentru mai mult de 100 de ramuri de afaceri.

Magazin online

Începeți să vindeți pe internet și atrageți imediat clienți noi. Puteți crea și folosi noul dumneavoastră magazin online în câteva minute.

 Site optimizat pentru dispozitive mobile

Cu Webnode, site-ul dvs. este automat creat cu propria versiune mobilă. Noile șabloane moderne vă garantează că site-ul va fi afișat perfect pe orice dispozitiv mobil.

CE ESTE O VERSIUNE MOBILĂ?

Odată ce v-ați creat site-ul, acesta va fi accesibil de pe orice dispozitiv mobil, indiferent de dimensiunea acestuia. Alegeți dintr-o gamă variată de șabloane care adaptează aspectul site-ului pentru smartphone și tabletă. Șabloanele permit site-ului să fie vizualizat comod indiferent de dispozitivul utilizat. O versiune mobilă permite o navigare ușoară și încurajează vizitatorii să revină mai des.
Webnode - Create a site in 3 steps

Cum arata prima ambulanţă Duster? Dacia a livrat în Angola primele maşini Duster adaptate pentru a oferi servicii de ambulanţă - FOTO

Dacia şi Romturingia, firmă specializată în conversia şi amenajarea de caroserii, au anunţat marţi livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de ambulanţă, primele astfel de vehicule fiind livrate în Angola.
 
 

ECONOMIC

Cum arata prima ambulanţă Duster? Dacia a livrat în Angola primele maşini Duster adaptate pentru a oferi servicii de ambulanţă
"Proiectul de transformare care a stat la baza caietului de sarcini a vizat realizarea unui vehicul pentru transportul persoanelor bolnave care să fie adaptat exploatării în cele mai dificile condiţii de teren. Produsul rezultat în urma cooperării dintre echipele de specialişti ai Renault Tehnologie Roumanie şi cei de la Romturingia este o ambulanţă de tip A1, aceasta fiind omologată conform normelor europene în domeniu", se arată într-un comunicat al Dacia.
Vehiculul are la bază structura modelului Duster. Aceasta a fost supraînălţată şi alungită cu 300 mm.
Primele vehicule Duster ambulanţă comandate sunt livrate în Angola, piaţă unde modelele produse de uzina de la Mioveni sunt comercializate sub marca Renault.
Grupul Renault România a colaborat cu Romturingia şi pentru vehiculul Duster Pick-Up, care a intrat începând de anul trecut în dotarea flotei OMV Petrom.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »



Site-ul tau. 

Este gratis! 

Realizat în 5 minute 

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

ESTE GRATIS!

Cele mai bune lucruri în viață sunt gratuite. La fel și serviciile noastre: șabloane moderne, crearea site-ului, administrarea conținutului și găzduirea acestuia.

Webnode - Create a site in 3 steps

REALIZAT ÎN 5 MINUTE

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

FOLOSIȚI PROPRIUL DOMENIU

Puteți să vă administrați site-ul folosind propriul domeniu (www.domeniultau.ro) sau puteți înregistra un nou domeniu direct prin Webnode.

RAPID ȘI UȘOR

Lucrând cu Webnode, lucrați rapid și ușor. Nu aveți nevoie de abilități tehnice, instalare sau configurare. Doar înregistrați-vă și începeți să creați.

FĂRĂ RECLAME

Cine nu și-ar dori un site gratuit, ușor și fără reclame sau anunțuri publicitare deranjante? Bucurați-vă și profitați de toate acestea cu Webnode.

ȘABLOANE MODERNE

Specialiștii noștri în design grafic vă oferă o gamă complexă și variată de șabloane moderne și creative. Există câte ceva pentru fiecare!

MARKETING SEO

Webnode include optimizare pentru motoare de căutare (SEO) și tehnici SEO avansate. Se generează în mod automat URL inteligent și harta site-ului.

TOTUL ÎNTR-UN SINGUR LOC

Administrare conținut, găzduire, statistici site, e‑mail, magazin online, blog-uri, forumuri, sondaje, galerii foto, cataloage de produse, RSS și multe altele.

Site personal

O soluție ideală pentru site-uri private, blog-uri sau galerii foto. Fără reclame deranjante sau bannere flash. Rapid, simplu și gratis.

Site pentru afaceri

Creați propriul site pentru afaceri în 5 minute. Șabloane moderne create de profesioniști pentru mai mult de 100 de ramuri de afaceri.

Magazin online

Începeți să vindeți pe internet și atrageți imediat clienți noi. Puteți crea și folosi noul dumneavoastră magazin online în câteva minute.

 Site optimizat pentru dispozitive mobile

Cu Webnode, site-ul dvs. este automat creat cu propria versiune mobilă. Noile șabloane moderne vă garantează că site-ul va fi afișat perfect pe orice dispozitiv mobil.

CE ESTE O VERSIUNE MOBILĂ?

Odată ce v-ați creat site-ul, acesta va fi accesibil de pe orice dispozitiv mobil, indiferent de dimensiunea acestuia. Alegeți dintr-o gamă variată de șabloane care adaptează aspectul site-ului pentru smartphone și tabletă. Șabloanele permit site-ului să fie vizualizat comod indiferent de dispozitivul utilizat. O versiune mobilă permite o navigare ușoară și încurajează vizitatorii să revină mai des.
Webnode - Create a site in 3 steps

Darius Vâlcov a vrut să semneze un acord de recunoaştere a vinovaţiei, însă DNA a refuzat

Imaginea articolului Darius Vâlcov a vrut să semneze un acord de recunoaştere a vinovaţiei, însă DNA a refuzat (+) Darius Vâlcov (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Darius Vâlcov a vrut să semneze un acord de recunoaştere a vinovaţiei, însă DNA a refuzat
SOCIAL astăzi, 15:39
Darius Vâlcov a dorit să semneze un acord de recunoaştere a faptelor de care îl acuză Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), însă procurorul de caz a refuzat acest lucru, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. citeşte tot



Site-ul tau. 

Este gratis! 

Realizat în 5 minute 

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

ESTE GRATIS!

Cele mai bune lucruri în viață sunt gratuite. La fel și serviciile noastre: șabloane moderne, crearea site-ului, administrarea conținutului și găzduirea acestuia.

Webnode - Create a site in 3 steps

REALIZAT ÎN 5 MINUTE

Puteți face ca site-ul dumneavoastră să funcționeze în doar cinci minute. Include grafică modernă și conținut profesionist, realizat de către specialiștii noștri.

FOLOSIȚI PROPRIUL DOMENIU

Puteți să vă administrați site-ul folosind propriul domeniu (www.domeniultau.ro) sau puteți înregistra un nou domeniu direct prin Webnode.

RAPID ȘI UȘOR

Lucrând cu Webnode, lucrați rapid și ușor. Nu aveți nevoie de abilități tehnice, instalare sau configurare. Doar înregistrați-vă și începeți să creați.

FĂRĂ RECLAME

Cine nu și-ar dori un site gratuit, ușor și fără reclame sau anunțuri publicitare deranjante? Bucurați-vă și profitați de toate acestea cu Webnode.

ȘABLOANE MODERNE

Specialiștii noștri în design grafic vă oferă o gamă complexă și variată de șabloane moderne și creative. Există câte ceva pentru fiecare!

MARKETING SEO

Webnode include optimizare pentru motoare de căutare (SEO) și tehnici SEO avansate. Se generează în mod automat URL inteligent și harta site-ului.

TOTUL ÎNTR-UN SINGUR LOC

Administrare conținut, găzduire, statistici site, e‑mail, magazin online, blog-uri, forumuri, sondaje, galerii foto, cataloage de produse, RSS și multe altele.

Site personal

O soluție ideală pentru site-uri private, blog-uri sau galerii foto. Fără reclame deranjante sau bannere flash. Rapid, simplu și gratis.

Site pentru afaceri

Creați propriul site pentru afaceri în 5 minute. Șabloane moderne create de profesioniști pentru mai mult de 100 de ramuri de afaceri.

Magazin online

Începeți să vindeți pe internet și atrageți imediat clienți noi. Puteți crea și folosi noul dumneavoastră magazin online în câteva minute.

 Site optimizat pentru dispozitive mobile

Cu Webnode, site-ul dvs. este automat creat cu propria versiune mobilă. Noile șabloane moderne vă garantează că site-ul va fi afișat perfect pe orice dispozitiv mobil.

CE ESTE O VERSIUNE MOBILĂ?

Odată ce v-ați creat site-ul, acesta va fi accesibil de pe orice dispozitiv mobil, indiferent de dimensiunea acestuia. Alegeți dintr-o gamă variată de șabloane care adaptează aspectul site-ului pentru smartphone și tabletă. Șabloanele permit site-ului să fie vizualizat comod indiferent de dispozitivul utilizat. O versiune mobilă permite o navigare ușoară și încurajează vizitatorii să revină mai des.
Webnode - Create a site in 3 steps