event 2parale

duminică, 19 aprilie 2015

10 tipuri de insomnii si tratamentul acestora

Insomnia este cauzata, de cele mai multe ori, de stres si probleme personale. Femeile tinere dezvolta in general insomnii pe baza de stres, insa acestea pot avea si cauze mai grave, psihice. Daca suferi de insomnie, cel mai indicat este sa te adresezi medicului, pentru a-ti prescrie un tratament sau sa mergi la un psiholog care sa te ajute sa iti rezolvi problemele. Iata mai jos care sunt tipurile cele mai frecvente de insomnii si cum se pot trata acestea.

Suferi de insomnie? Mergi la medic!

10 tipuri de insomnii si tratamentul acestora


1. Insomnia partiala, cauzata de probleme si stres, apare atunci cand ai un eveniment important in viata, cand te confrunti cu o problema dificila sau cand te ingrijorezi pentru sanatatea ta. Se rezolva de la sine, atunci cand indepartezi sursa de stres.

2. Insomnia paradoxala apare brusc, aparent fara motive, este totala si presupune un somn de cateva ore pe parcursul caruia esti constienta de ce se intampla in jurul tau si imposibilitatea de a adormi cand esti obosita. Se trateaza psihologic, la medic.

3. Insomnia organica apare din cauza unui tratament medicamentos, din cauza unor boli sau din cauza expunerii la diverse substante chimice. Se trateaza la medic, pe baza de intrerupere a cauzelor.
Insomnia este o boala grava!


4. Insomnia pishica este severa, apare in urma unor probleme mentale si se asociaza cu depresia si anxietatea. Prezentarea la medic este obligatorie, iar acesta va recomanda un control psihiatric si tratament medicamentos.

5. Insomnia nonorganica este de natura comportamentala si consta in deprimare, lipsa de energie, pierderea increderii in fortele proprii, somnolenta, apatie si dureri de cap. Seara te afli in imposibilitatea de a adormi, iar gandurile tale sunt deprimante. Mergi la medic pentru un sfat psihologic.

6. Insomnia partiala, medicala este cauzata de boli precum astm, afectiuni pulmonare, boli de inima sau de ipohondrie si sarcina. Tratamentul este medicamentos sau pishologic si se face sub supraveghere medicala.

7. Insomnia de consum se datoreaza excesului de cafea, alcool, stimulente, medicamente sau anumite alimente. Poate disparea imediat ce incetezi sa consumi astfel de produse.

8. Insomnia idiopatica este generala si dureaza aproape toata viata. Femeile care sufera de o astfel de boala nu pot dormi bine inca din copilarie, sunt stresate si au probleme de adaptare. Insa nu este o boala psihica. Nu exista tratament, insa poti practica meditatia si diverse ritualuri de relaxare profunda.

9. Insomnia comportamentala provine din obiceiurile noastre nesanatoase: stam pana la ore tarzii in oras, consumam substante nocive, stam la televizor sau la calculator pana dimineata si ne pierdem obiceiul de a adormi la ore decente. Se rezolva cu impunerea personala a unui program strict de munca si odihna.
Insomnia


10. Insomnia generala este o dereglare profunda a somnului - nu poti adormi, te trezesti mereu noaptea sau te trezesti foarte devreme fara motive. Apare in conditii de stres sau cand ai probleme grave, insa poate fi si o obisnuinta. Mergi neaparat la medic

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu