event 2parale

joi, 10 septembrie 2015

S-a deschis programul SRL-D. Intra si cere banii pentru antreprenorii debutanti

S-a deschis programul SRL-D. Intră şi cere banii pentru antreprenorii debutanţi



Oamenii de afaceri debutanţi pot cere online ajutor de stat de până la 10.000 de euro pentru investiţii, în Programul SRL-D 2015, deshis, joi, de Direcţia Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.


Aplicaţia electronică prin care se poate accesa programul a fost deschisă joi, de la oră 10.00, pe site-ul Direcţiei Direcţia Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, AICI. Aplicaţia va fi activă până în data de 24.09.2015 ora 20.00, potrivit Direcţiei.


Procedura de funcţionare a programului şi anexele necesare înscrierii pot fi descărcate de AICI.


Prin implementarea programului în anul 2015, Guvernul estimează că va acorda ajutor de minimis unui număr de minim 430 de SRL-uri debutante, pentru a face investiţii. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26 la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 19.300.000 lei, cu posibilitatea suplimentării, pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile, se arată în Procedură.



Prin program, SRL-D-urile vor putea obţine un ajutor nerambursabil de la stat de până la 10.000 de euro, reprezentând o intensitate a finanţării de 50%.


Aceasta înseamnă că pentru o finanţare de 10.000 de euro de la stat (suma maximă), firma beneficiara va trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea 50% din cheltuielile cu investiţia şi încă 10.000 de euro pentru a face restul de cheltuieli (50%) care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de până la 10.000 de euro.


Pentru a primi ajutor de minimis, firma trebuie să fie deţinută de 1 până la 5 asociaţi, cu toţii antreprenori debutanţi. Antreprenor debutant este acela care nu are şi nu mai avut nicio firmă, nu a fost nici măcar acţionar minoritar în vreo companie, nici măcar cu pachet de acţiuni nesemnificativ.


De asemenea, nici cei care au derulat activitate ca persoana fizică autorizată (PFA), după cum a explicat anterior, pentru StartupCafe, secretarul de stat Anca Ionescu.


Prin acest ajutor, firmele beneficiare trebuie să facă investiţii în active corporale şi necorporale, ca:


- Terenuri pentru realizarea de construcţii/amenajare efectuate în cadrul proiectului, destinate activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea, achiziţionarea de terenuri fără construcţie/amenajare efectuate în cadrul proiectului nu reprezintă cheltuiala eligibilă în Program.

- Amenajararea pe terenuri închiriate/concesionate pentru realizarea activităţilor proiectului reprezintă cheltuiala eligibilă numai pentru realizarea activităţilor sportive, recreative şi distractive

- Construcţii pentru desfăşurarea activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea;

- Spaţiu de birouri, producţie, depozitare etc.

- Mobilier, maşini, utilaje, calculatoare.

- Instalaţii de încălzire sau climatizare aferente spaţiului de producţie/servicii/comerţ;

- Brevete de invenţie, design industrial, mărci de produse şi servicii (francize, etichetare ecologică, licenţe şi software, etc.);

- Realizare site (maximum 10.000 lei) - pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu, fără hosting), pentru operatorii economici care nu deţin alt site şi care trebuie să fie funcţional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu