event 2parale

luni, 30 martie 2015

Gândul către Victor Ponta: „Vor fi sancţionaţi parlamentarii PSD după votul în cazul Şova, pentru că au încălcat decizia BPN?” Premierul: „Nu înţeleg întrebarea”

Premierul Victor Ponta evită cu orice preţ să răspundă întrebărilor reporterilor despre votul din Senat în cazul Dan Şova, în cele două situaţii în care a fost întrebat plângându-se că jurnaliştii nu îl respectă sau că nu înţelege întrebarea. De fiecare dată, Ponta, în calitate de lider PSD, ar fi trebuit să răspundă la întrebarea despre votul senatorilor PSD, care au votat împotriva solicitării DNA în cazul lui Dan Şova. În imaginile filmate de gândul se poate observa cum mai mulţi senatori social-democraţi votează pentru Şova, cu toate că premierul Ponta anunţase la sfârşitul lunii februarie că există o decizie a conducerii PSD prin care toate cererile de încuviinţare venite din partea procurorilor vor fi votate favorabil de pesedişti.
  • 0Comentează
În luna februarie, la sediul PSD, premierul Victor Ponta anunţa că Biroul Permanent Naţional al partidului a decis ca toate încuviinţările procurorilor să fie aprobate. Întrebat de gândul dacă aceste încuviinţări se referă şi la arestări, premierul Ponta a răspuns: ”Da, da”. 
La o lună după aceste afirmaţii ale premierului, senatorii PSD au votat împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova. Întrebat dacă senatorii care au votat împotriva solicitării DNA vor fi sancţionaţi de partid pentru că au încălcat o decizie a BPN, premierul Ponta s-a făcut că nu înţelege întrebarea şi nu a dorit să răspundă la această chiar dacă a fost întrebat ce anume nu a înţeles.
”Nu înţeleg întrebarea”, a fost singurul comentariu al premierului Ponta, care a preferat să răspundă unor întrebări care nu vizau cazul Şova sau încercările pesediştilor de a modifica în Parlament Codul Penal.

CUPTOR ELECTRIC HARLEM MODEL RUSTIC

Cuptor electric Harlem model RUSTIC
Premierul Ponta a evitat şi săptămâna trecută să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe acest subiect, reproşându-le acestora că nu îl respectă. Având o ieşire nervoasă, Ponta a plecat din faţa reporterilor când a fost întrebat despre cazul Şova, pe care nu l-a comentat niciodată după votul din Senat. 
Senatorii au dat 79 de voturi pentru încuviinţarea arestării şi reţinerii preventive a senatorului Dan Şova, împotrivă fiind 67 de voturi. Cu toate acestea, s-a considerat că solicitarea DNA nu este aprobată deoarece nu a întrunit votul majorităţii senatorilor. În Constituţie se prevede că este nevoie de jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, dar în Regulamentul Senatului scrie că este necesar majorităţii din numărul total al senatorilor. 

SURSA:
http://www.gandul.info/politica/gandul-catre-victor-ponta-vor-fi-sanctionati-parlamentarii-psd-dupa-votul-in-cazul-sova-pentru-ca-au-incalcat-decizia-bpn-premierul-nu-inteleg-intrebarea-14082349

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu