event 2parale

luni, 30 martie 2015

Un agent ANAF a dat lovitura vieţii: a lăsat o bătrână fără urzici!

Un agent ANAF a dat lovitura vieţii: a lăsat o bătrână fără urzici!
Un agent ANAF a dat lovitura vieţii: a lăsat o bătrână fără urzici!

Un agent ANAF a dat lovitura vieţii: a lăsat o bătrână fără urzici!

În ultima perioada ANAF a declanşat o operaţiune fără precedent de combatere a evaziunii fiscale. Controlate nu sunt însă decât micile firme cu capital românesc care oricum supravieţuesc cu greu în aceste vremuri tulburi. Peştii cei mari nu sunt deranjaţi.

CUPTOR ELECTRIC HARLEM MODEL RUSTIC

Cuptor electric Harlem model RUSTIC

Aşa se face că televiziunile şi site-urile prezintă ştiri de-a dreptul comice. Aflăm că o firmă cu 21 de magazine care plăteşte anual impozite de câteva milioane de euro s-a trezit cu un magazin închis pentru că în gestiunea firmei s-ar fi aflat în plus 50 lei. Sau că un cunoscut restaurant din Bucureşti a fost închis după ce armata de agenţi ANAF a găsit un surplus de 3.2 lei!
12

Un alt local a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o sticlă de palincă neînregistrată, găsită în bucătărie. Un restaurant din Bucureşti a fost închis de inspectorii fiscali după ce găsit suma de 185 de lei, care nu era acoperită de bonurile emise în ziua controlului. Potrivit reprezentanţilor restaurantului, banii reprezentau bacşişul ospătarilor. O cofetărie din Timişoara a fost închisă de ANAF, după inspectorii antifraudă au descoperit un plus de 1,5 lei în casă.
De furia agenţilor nu au scăpat nici cei care vând în pieţe ceea ce creşte prin grădină. Astfel, în timp ce micii producători nu au cadrul legal să îşi vândă produsele, adevăraţii evazionişti au împânzit pieţele cu marfă din Olanda sau Turcia. Nici pe aceştia nu îi vede nimeni. În schimb, un agent ANAF se poate lăuda că a reuşit captura vieţii. Acesta a confiscat toate urzicile unei bătrâne pe motivul că nu avea certificat de producător! Întâmplarea a avut loc într-o piaţă din Focşani şi a fost relatată de o jurnalistă de la Adevărul.
Evaziunea fiscală a ajuns la cote alarmante, ceea ce pune în pericol buna funcţionare a statului. Acţiunea ANAF este de înţeles, dar poate că agenţii guvernamentali ar trebui să se îndrepte către marii evazionişti şi, totodată, să înceapă recuperarea prejudiciului de la cei care ani de zile au eludat statul cu milioane de euro prin neplata impozitelor.
Sursa:
http://activenews.ro/un-agent-anaf-a-dat-lovitura-vietii-a-lasat-o-batrana-fara-urzici_1893488.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu